Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο Πλατανιάς το εντός έδρας παιχνίδι του με τον Πανιώνιο, για την 11η εξ αναβολής αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, καταφέρνοντας να κατακτήσει με σχετική ευκολία το «τρίποντο», που μπορεί να χαρακτηριστεί και «εξάποντο» δεδομένου ότι αυτή η νίκη επιτεύχθηκε απέναντι σε μία ομάδα με τους ίδιους στόχους (παραμονή).

Οι Κρητικοί στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασαν στροφές και εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό τους πλεονέκτημα (αποβλήθηκε στο 59′ για τους φιλοξενούμενους ο Οικονόμου) επιβλήθηκαν με 3-0 του ιστορικού, που είχε δύο δοκάρια σε προσπάθειες των Κολοβού και Μπουμάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Χριστόπουλου ήταν ο Μιλούνοβιτς, ο οποίος πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ των «ερυθρόλευκων» (55′, 69′), οι οποίοι σφράγισαν τη νίκη τους με τέρμα του Τόρες στο 84′.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αναγνωριστικό ήταν το ματς στο πρώτο 15λεπτο, με τον Πανιώνιο να στέκεται καλύτερα στο γήπεδο, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που δεν έβρισκαν τα… πατήματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κυανέρυθροι, μάλιστα, απείλησαν στο 6΄ με το δυνατό σουτ του Σιώπη που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Ολιμπά.

Σιγά-σιγά, όμως, η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου συνήλθε και μετά το 20ό λεπτό άρχισε να πιέζει την άμυνα των «κυανέρυθρων».

Η πρώτη κλασική ευκαιρία στην αναμέτρηση σημειώθηκε στο 22΄ με τον Αγκιλέρα να αστοχεί εντελώς αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 26΄ το σουτ του Τσουράκη απόκρουσε ο Γιαννακόπουλος και στην επαναφορά της μπάλας ο Μπανανά έπιασε το σουτ κι απομάκρυνε σε κόρνερ ο Ρισβάνης.

Νέα διπλή ευκαιρία έχασε ο Πλατανιάς στο 39΄ με τον Τόρες. Δύο φορές ο επιθετικός των γηπεδούχων βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή και ισάριθμες ο Γιαννακόπουλος έδειξε την κλάση του.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο ο Πανιώνιος μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και στο 49΄ ο Κολοβός σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Ολιμπά, στην κορυφαία ευκαιρία του αγώνα.

Η ομάδα που προηγήθηκε στο παιχνίδι ήταν ο Πλατανιάς. Στο 55΄ από γύρισμα του Τόρες στην περιοχή, ο Μιλούνοβιτς με το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λίγκα άνοιξε το σκορ για τους Χανιώτες (1-0).

Δεν έφτανε για τον Πανιώνιο που βρέθηκε πίσω στο σκορ, τέσσερα λεπτά μετά έμεινε και με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο μετά την… τραβηγμένη από τα μαλλιά δεύτερη κάρτα που είδε ο Οικονόμου για φράγμα στο Μπεριάν λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή.

Το ματς τελείωσε, ουσιαστικά, στο 70΄. Από το γύρισμα του Τετέ, ο Γουνδουλάκης σούταρε στην κίνηση ο Γιαννακόπουλος έκανε σπουδαία επέμβαση, αλλά ο Μιλούνοβιτς πήρε το… ριμπάουντ και με σουτ στην άδεια εστία «έγραψε» το 2-0.

Τη μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι έχασε ο Πανιώνιος στο 78΄ με το Μπουμάλ σε κενή εστία να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ολιμπά. Όλα τελείωσαν στο 84΄, όταν ο Τόρες πέτυχε το 3-0 με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Δημήτρη.

Πλατανιάς-Πανιώνιος 3-0

Γκολ: 55′, 69′ Μιλούνοβιτς, 84′ Τόρες

Κίτρινες: Αγκιλέρα (Πλατανιάς), Μπεριάν (Πλατανιάς), Σιώπης (Πανιώνιος)

Κόκκινες: Οικονόμου (Πανιώνιος)

Δοκάρια: Κολοβός (49′, Πανιώνιος), Μπουμάλ (78′, Πανιώνιος)

Πλατανιάς (Χριστόπουλος): Ολιμπα, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Μπανανά, Δημήτρης, Τέτε, Αγκιλέρα, Μπεριάν (67′ Γουνδουυλάκης), Τσουράκης (85′ Μαχαμάτ), Μιλούνοβιτς, Τόρες

Στον πάγκο οι: Κοκκάλας, Φιγκέριρα, Ναζλίδης, Μενδρινός, Ζαραδούκας

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Γιαννακόπουλος, Αργυρόπουλος, Παντίδος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Μητρόπουλος, Σιώπης (58′ Κόρμπος), Ιμπαγάσα (74′ Μπούζας), Μπουμάλ, Κολοβός (65′ Πάνος), Γιάννου

Στον πάγκο οι: Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Γκέζος, Μασούρας

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης