Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κάρλος Μιλιάζες, ο οποίος στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του με τον ΟΦΗ πέτυχε χατ-τρικ, οι Ηρακλειώτες επιβλήθηκαν με 3-2 της Κέρκυρας στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης», για την -εξ αναβολής- 11η αγωνιστική της Super League, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Ο Πορτογάλος μπακ βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα στο 27′, στο 68′ και στο 83′ (σ.σ.: τα δύο τελευταία γκολ σημειώθηκαν με πέναλτι) και χάρισε το πολύτιμο «τρίποντο» στους Ηρακλειώτες, οι οποίοι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με τον Νίκο Αναστόπουλο στον πάγκο τους, μετά την επιστροφή του «αλενατόρε» στον σύλλογο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «Φαίακες», οι οποίοι αγωνίστηκαν από το 67΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Βενέτη, προηγήθηκαν προσωρινά με 2-1, χάρη σε τέρματα των Καϊκούτ (39΄) και Μαρκόβσκι (49΄).

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κινήθηκαν πιο απειλητικά μετά το πρωτό «αναγνωριστικό» δεκάλεπτο και είχαν κάποιες αξιόλογες προσπάθειες με τους Κόντο και Χαβίτο, όμως ο ΟΦΗ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε. Ήταν το 27ο λεπτό, όταν ο Μερεμπιασβίλι έβγαλε τη σέντρα, ο Μιλιάζες κοντρόλαρε ωραία μέσα στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Σέτκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κέρκυρα διατήρησε τον έλεγχο της αναμέτρησης και θέλησε να «απαντήσει» άμεσα, όμως το φάουλ του Ναγιάρ στο 30′ έφυγε λίγο άουτ. Στο 38′ όμως, ο Ναγιάρ έβγαλε τον Καϊκούτ απέναντι από τον Λόρια και ο Βόσνιος επιθετικός με ψηλοκρεμαστό πλασέ ισοφάρισε. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μεγάλη ευκαιρία για τους «Φαίακες», καθώς ο Χαβίτο αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου πέρασε στο β΄ μέρος στον αγώνα τον Μάρκο Μαρκόβσκι και ο έμπειρος φορ τον δικαίωσε άμεσα, καθώς στο 49΄ αξιοποίησε παράλληλη σέντρα του Κόντου και από κοντά έδωσε προβάδισμα στην Κέρκυρα.

Εντούτοις, ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να ελέγχουν το ματς, τα δεδομένα άλλαξαν στο 67′, όταν ο Βενέτης χρησιμοποίησε το χέρι του για να διώξει τη μπάλα προ της γραμμής σε σουτ του Στάθη και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και απέβαλε τον 35χρονο αμυντικό.

Ο Μιλιάζες ευστόχησε από την άσπρη βούλα ένα λεπτό αργότερα (68΄) και ο ΟΦΗ ισοφάρισε, έχοντας πλέον την ευκαιρία να κυνηγήσει την ανατροπή με αριθμητικό πλεονέκτημα. Τα σουτ του Μιλιάζες (75′) και Μακρή (77′) δεν βρήκαν στόχο, ενώ ο Σέτκους στο 78′ απέκρουσε με υπερένταση το σουτ του Λαμπρόπουλου.

Τελικά, οι γηπεδούχοι κέρδισαν νέο πέναλτι στο 83′, σε ανατροπή του Κουτσιανικούλη από τον Ζουμπουλάκη, και ο Μιλιάζες ευστόχησε ξανά χαρίζοντας στην -πρώην πλέον- ομάδα του τη νίκη με 3-2, στο ντεμπούτο του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο των Κρητών.

Κίτρινες: Μπανούσης – Ανδρεόπουλος

Κόκκινες:
Βενέτης (67΄)

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Τριποτσέρης, Μπανούσης, Μονιάκης (53΄ Τζορτζ), Κουτσιανικούλης, Αρτόλα, Λαμπρόπουλος, Μερεμπιασβίλι (65΄ Ροβίθης), Στάθης (92΄ Φαζός), Μακρής, Μιλιάζες

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Βενέτης, Ζορμπάς, Ναγιάρ, Καϊκούτ (69΄ Σιόντης), Κόντος, Χαβίτο (46΄ Μαρκόβσκι), Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο (44΄ Κρητικός), Ζουμπουλάκης, Ανδρεόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης